VIDEO: Stichting De Leemweg

De Leemweg is misschien wel de meest bijzondere boerderij van Nederland. Sinds 1996 vangt Bert Hollander hier koeien op die niet meer van nut zijn in de reguliere veehouderij. Hij biedt koeien die ontsnapt zijn uit het slachthuis, verwaarloosd zijn door hun eigenaren of op een andere manier niet meer van waarde zijn, een plek waar ze oud kunnen worden. Victoria was een van die koeien. Zij stond op het punt geslacht te worden, maar wist te ontsnappen. Gedurende drie dagen rende ze door Noord-Nederland en werd uiteindelijk gekocht door een journalist en overgebracht naar Stichting de Leemweg. Over haar verhaal maakte ik voor stichting de Leemweg een filmpje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s